?

ZHIZHICHA

 
「 ZHIZHICHA(shiyan)Milk tea shop 」 
2021  BY  ZS · DESIGN
 

 ZHIZHI CHA  之之茶 
ABOUT ZHIZHI CHA

"ZHIZHI CHA", founded in Wuhan in 2009, is now part of Wuhan Jiangchuangweilai Catering Management Co., Ltd. The milk tea section of the company was born on a beautiful campus, Huazhong Agricultural University. In 2009, the first store was named ZOO MILK TEA.
之之茶「ZHIZHI CHA」,2009年創立于武漢,現隸屬于武漢江創味來餐飲管理有限公司,公司奶茶板塊誕生于一所美麗的校園,華中農業大學,2009年第一門店起名ZOO MILK TEA。
 

 


Iocation·坐標 
Plan
Analysis chart
SHIYAN hiyan Huayue City Commercial

- 平面 -
 
ZHIZHI CHA and Zones Design have completed a brand new ZHIZHI CHA tea shop in Shiyan, China. With fresh milk mainly combined with seasonal fruit mixed tea and pure tea, the design replaces ZHIZHI CHA's brand tea green and local elements as an extension of the design.
ZHIZHI CHA和眾舍設計事務所在中國十堰完成了一家全新的ZHIZHI CHA茶飲店。以新鮮的牛乳為主配合時令水果混合茶及純茶,設計選用了ZHIZHI CHA的品牌茶綠色及在地性元素為基礎延伸設計。
 
Logical·邏輯
Hazy
and Light
 
The venue is placed on the street side of the mall on the 1F, creating two lines of movement between the outer court and the inner court. Therefore, we hope to remove the lintel of the inner court so that the top surface is visually on the same horizontal line. The entire infield plan is divided into three parts, the running water console, the dim grille, and the glowing eaves.
場地置于商場1F靠街邊的鋪位,生成了外場與內場兩條動線,由此我們希望去除內場的吊楣,使頂面在視覺上處于同一水平線。將整個內場方案被切分成了三個部分,流水的操作臺、朦朧的格柵和斑駁的夯土、發著光的屋檐。





Contradictory·矛盾
Brand color
Rammed earth
 
In terms of the space tone, inspired by the brand's tea-green series, it is blended into low-saturation gray-green and placed in the upper space. Through the combination of light body BOX and mirror surface, a light visual experience similar to "suspended" is created. In the lower part of the space, rammed-earth slab walls and gray grindstones with diametrically opposite rough textures are used. The design attempts to dismantle the space fragments and use a contradictory visual technique to lay out the oriental intent in line with contemporary nature and imagination.
在空間基調上,受到品牌茶綠色系的啟發,將之融和為低飽和度的灰綠置入上部空間,通過和光體BOX、鏡面的結合,營造一種近似“懸浮“的輕盈視覺感受??臻g下部則選用截然相反的粗糲紋路夯土板墻體及灰色磨石,設計試圖通過拆解空間碎片,用一種矛盾的視覺手法,鋪陳出符合當代自然與想象的東方意向。







Drama·戲劇 
Brand color
Rammed earth
 
This project is designed with the concept of "Nature·Rhythm", breaking the original spatial pattern, trying to build an orderly visual element, and using modern design language to try to establish a contemporary and abstract "Oriental intention" approaching nature and abstraction from materials and lighting. . The design team hopes to derive a contrast and conflicting sensory experience on the facade space through the gradient of colors and the touch of the space, creating a rich and unified spatial expression.
本案以“自然·律動“的概念展開設計,打破原有空間格局,嘗試通過構建秩序化視覺元素,利用現代設計語言嘗試從材料、燈光上建立一種趨近自然、抽象的當代“東方意向”。設計團隊希望在立面空間上通過顏色的漸變與空間的觸感上衍生出對比、沖突的感官體驗,營造豐富且統一的空間表情。





項目信息
 
地點 | 十堰市華悅城1F
室內面積 | 80平方米
室內設計團隊 | ZONES DESIGN 
設計總監 | 王輝
項目團隊 | 王輝、戴奇偉、李偉軍、張天麗
設計期 | 2020.10- 2020.11
施工期 | 2020.11-2020.11
材料 | 綠眾木、龜一水磨石、迪高材料
燈具 | 石客照明
攝影 | 云央視覺 - 汪海波 

Project information
 
Location | 1F, Huayue City, Shiyan City
Net Area | 80㎡
Interior Design | ZONES DESIGN
Director | Wanghui
Design Team | Wanghui, Daiqiwei, LIweijun, Zhangtianli
Design Period | 2020.10 -2020.11
Construction Period | 2020.11- 2020.11
Materials | Greenzone、Guiyi Terrazzo、EYE-D-CIRCLE
Lighting | SIKI 
Photography | Yunyang Vision-Wang Haibo

CONTACT US

歡迎聯系我們

公司地址:
武漢市 · 洪山區 · 創意天地藝術家工作室4號樓203
眾舍設計事務所

Wuhan Zones Space Design Co., Ltd.
Hongshan District, Wuhan Creative Land Artist Studio No. 04,203 zonesdesign

固話:027-5930 3187 手機:158 0278 8938
zones_design@yeah.net

姓名:
電子郵件:
您的留言:
郵件已成功發送感謝您的聯系。
哦,好像有點不對勁標記處將顯示問題原因
久久精品视频人日马,一级一级a爱片兔费,91视频最新网站,人摸人人人澡人人观看